Wie is een 1000dagen Coach®?

Een 1000dagen Coach® is een professional met ervaring in het werken met (aanstaande) ouders. In de 1000dagen Coach® Opleiding heb je extra competenties verworven die je inzet als middel om ouders en kinderen krachtiger met elkaar te verbinden. 

Je focus ligt op een veilige hechting tussen ouders en kind en je werkt preventief. Het is je passie en missie om bij te dragen aan een een kansrijke start voor alle kinderen en (leer- en gedrags-) problematiek zoveel mogelijk te voorkomen.

zwangere vrouw zit met haar zoon op bed en maken contact met ongeboren kind

De 1000dagen Coach® Opleiding is bedoeld als specialistische expertise bevordering voor professionals die al werken met ouders en kinderen. Indien je deze opleiding wilt gebruiken als mogelijkheid om een eigen praktijk als ouder- en babycoach te starten, adviseren we je om eerst een coach opleiding te volgen. In de 1000dagen Coach® opleiding verwerf je een aantal coachende vaardigheden, maar voor een volledige beroepsopleiding heb je meer nodig. Hiervoor kun je kijken bij onze KIK Kindercoach Opleiding

De KIK Kindercoach Opleiding is een erkende post-hbo opleiding waarin je in achttien opleidingsdagen alle competenties verwerft die je als zelfstandig gevestigde kindercoach nodig hebt. Met deze opleiding als achtergrond kun je vervolgens alsnog kiezen voor een specialisatie als 1000dagen Coach®.

Meer informatie van de Rijksoverheid kun je vinden op:  

Citaat

Citaat uit ‘De eerste 1000 dagen’ van Tessa Roseboom,

hoogleraar Vroege Ontwikkeling en Gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam

‘In geen enkele andere fase van het leven worden zoveel biologische mijlpalen bereikt als tijdens de eerste 1000 dagen van het leven, vanaf de bevruchting tot het tweede levensjaar. Daarmee heeft de omgeving tijdens deze vormende periode niet alleen invloed op het moment zelf, maar ook op de ontwikkeling en gezondheid later in het leven.’ 

Citaat

Citaat van Frits Boer,

Emeritus hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Universiteit van Amsterdam

‘Psychische gezondheid wordt meestal in kaart gebracht door vast te stellen hoe weinig iemand last heeft van de symptomen van veelvoorkomende stoornissen zoals ADHD, overmatige angst, autisme, depressie, middelmisbruik, persoonlijkheidsstroonissen en psychosen. Wanneer we per stoornis nagaan wat bekend is over risicofactoren, blijkt in alle gevallen een ongunstig verloop van de prenatale periode of van de eerste twee à drie levensjaren daarbij een prominente factor (Staal e.a. 2016).

Contact | KvK 32098827 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | GonBa websites

1000dagen Coach® Opleiding