Wie is een 1000dagen Coach®?

Een 1000dagen Coach® is een professional die over verschillende competenties en vaardigheden beschikt waarmee zij (toekomstige) ouders kan ondersteunen zich krachtiger te verbinden met hun kind. Deze verbinding tussen ouders en kind draagt bij aan een meer veilige hechting en kan daardoor op termijn (gedrags) problematiek bij het kind voorkomen.

zwangere vrouw zit met haar zoon op bed en maken contact met ongeboren kind

De 1000dagen Coach® Opleiding is bedoeld als specialistische expertise bevordering. In de opleiding verwerf je een aantal coachende vaardigheden, maar het is geen beroepsopleiding tot kindercoach. Hiervoor kun je kijken bij onze KIK Kindercoach Opleiding.

Meer informatie van de Rijksoverheid kun je vinden op:  

Meer informatie van de Gezondheidsraad kun je vinden op:

Citaat uit ‘De eerste 1000 dagen’ van Tessa Roseboom,

hoogleraar Vroege Ontwikkeling en Gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam

‘In geen enkele andere fase van het leven worden zoveel biologische mijlpalen bereikt als tijdens de eerste 1000 dagen van het leven, vanaf de bevruchting tot het tweede levensjaar. Daarmee heeft de omgeving tijdens deze vormende periode niet alleen invloed op het moment zelf, maar ook op de ontwikkeling en gezondheid later in het leven.’ 

Citaat van Frits Boer,

Emeritus hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Universiteit van Amsterdam

‘Psychische gezondheid wordt meestal in kaart gebracht door vast te stellen hoe weinig iemand last heeft van de symptomen van veelvoorkomende stoornissen zoals ADHD, overmatige angst, autisme, depressie, middelmisbruik, persoonlijkheidsstroonissen en psychosen. Wanneer we per stoornis nagaan wat bekend is over risicofactoren, blijkt in alle gevallen een ongunstig verloop van de prenatale periode of van de eerste twee à drie levensjaren daarbij een prominente factor (Staal e.a. 2016).

KvK 32098827 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Cookiebeleid | GonBa websites

1000dagen Coach® Opleiding